15.9 C
Pristina
Wednesday, May 29, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Agjërimi dhe Ramazani

Çfarë është nata e Kadrit dhe cila është rëndësia e madhe e saj?

Nata e Kadrit Nata e Kadrit është nata më e mirë në të gjithë vitin. Allahu i Madhëruar në Kuran thotë: “Nata e Kadrit është...

Nëna që i jep gji fëmijës së saj, a lejohet të mos agjërojë?

Pyetja: A i lejohet nënës që jep gji të mos agjërojë? Kur duhet t’i kompensojë, apo duhet të ushqejë të varfër? Përgjigja: Nëse nëna ka frikë për...

A prishet agjërimi nëse gjatë ditës së Ramazanit njeriu flet fjalë të ndaluara?

Përgjigje: Nëse e lexojmë këtë ajet: “O ju që besuat, agjërimi u është bërë detyrim sikurse ishte detyrim edhe i atyre që ishin para...

Dializa (pastrimi i veshkëve) – A e prish agjërimin?

Dializa (pastrimi i veshkëve) Dializa është dy lloje: a) hemodializa: pastrimi i veshkëve përmes aparatit. Kjo rëndom bëhet duke shkuar në ambulantë e të ngjashme dhe është proces...

A e prishin agjërimin gjërat që futen në trup jo përmes gojës?

  Gjërat që futen në trup jo përmes gojës a) Ajo që futet në trup përmes kanalit të syrit (sikurse pikat e syrit): nuk e prish...

Po nëse nuk e agjëroj muajin e Ramazanit?

Po nëse nuk e agjëroj muajin e Ramazanit? Të mos e agjërosh muajin e Ramazanit pa pasur ndonjë arsye e cila të pengon nga agjërimi,...

E humb vetëdijen sa herë që dëshiron të agjërojë

Pyetje: Sa herë që një burrë dëshiron të agjërojë, ai humbet vetëdijen dhe fillon të shumëzon dhe të trulloset. Ai qëndron në këtë gjendje...

A duhet ta kompensojë namazin dhe agjërimin personi që zgjohet nga gjendja e komës?

Pyetje: Shejkh i nderuar, një person i sëmurë kur filloi muaji i Ramazanit, ra në gjendje kome për shkak të një aksidenti automobilistik dhe...

A e prishin agjërimin injeksionet?!

Injeksionet Injeksionet janë disa lloje: a) Injeksionet që jipen në vena (intravenoze) Këto ndahen në dysh: – ushqyese (sikurse glukoza, NaCl, Ringer, plasmioni): Këto e prishin agjërimin ngase janë...

Inhalimi me oksigjen a e prish agjërimin?!

Inhalimi me oksigjen. Inhalimi nuk e prish agjërimin ngase nuk ka diç që depërton në stomak. Për më tepër, ai konsiderohet sikurse thithja e ajrit,...

Të fundit