Sot fillojnë grevën të burgosurit

0
31

Këshilli Grevistë në Burgun e Dubravës, kanë paralajmëruar se sot do të fillojnë grevën.

Ky këshill ka nxjerrë një vendim se deri në realizimin e të drejtës që kërkojnë për amnisti dhe miratimit të këtij ligji në mënyrë që të ju lehtësohet vuajtja e dënimit dhe të gjithë të burgosurit ti gëzojnë të drejtat që ju takojnë nuk do të pranojnë të ndalin grevën e paralajmëruar për sot.
Në letrën e Këshillit të Grevës, thuhet se në burgun e Dubravës dënimin e vuajnë mbi 1000 mijë të burgosur sonte pas orës 24 në grevë janë futur mbi 650 të burgosur dhe pritët që numri të rritet që nga mëngjesi pas njoftimit nga këshilli grevistë dhe ka gjasa qe kjo grevë të radikalizohet, thuhet në komunikatën e lëshuar nga Këshilli i Grevës./Indeksonline/kohaislame