Somali: Si pasojë e urisë vdesin 260,000 njerëz

0
28

Afro 260,000 njerëz kanë vdekur nga uria në Somali, në periudhën 2010-2012.

Gjysma nga ta kanë qenë fëmijë nën moshën 5-vjeçare, citon BBC raportin e Agjencisë për Ushqim të Kombeve të Bashkuara dhe të Rrjetit për Paralajmërimin e Hershëm të Urisë.

Sipas gjetjeve të reja, numri i vdekjeve ka qenë më i lartë se në vitin 1992, kur nga uria kanë vdekur rreth 220,000 somalezë.

Kriza thuhet të jetë shkaktuar nga thatësirat e rënda, ndërsa është përkeqësuar nga konflikti ndërmjet grupeve rivale, që luftojnë për pushtet./bs/kohaislame