10.7 C
Pristina
Monday, April 22, 2024

Si Google po “i bindet” BE-së

Më të lexuarat

Kompania amerikane, ndryshime në disa produkte dhe shërbime: cilat?

Kompania amerikane Google është zotuar të prezantojë ndryshime në disa produkte dhe shërbime të saj në mënyrë që t’u ofrojë përdoruesve informacion më të qartë dhe më të saktë në mënyrë që të respektojnë rregullat e Bashkimit Evropian, njoftoi Komisioni Evropian.

Google ka rënë dakord të prezantojë ndryshime në produktet e Google Stores (Google Store dhe Google Play Store), Google Hotels (Google Hotels) dhe Google Flights (Google Flights) në përputhje me rregulloret e BE-së për mbrojtjen e konsumatorit.

“Nuk mund të jeni i sigurt se nga kush po blini, direkt nga Google ose një kompani tjetër, apo nuk mund të gjeni lehtësisht informacion mbi kostot totale? Për të harmonizuar më tej operacionet e saj me ligjin e BE-së, kryesisht për shkak të mungesës së transparencës dhe informacionit të qartë për konsumatorët, Google ka premtuar të prezantojë ndryshime në disa prej produkteve dhe shërbimeve të saj”, thuhet në deklaratën e KE.

Google është zotuar të kufizojë autoritetin e tij për të bërë ndryshime të njëanshme të porosive kur bëhet fjalë për çmimet ose anulimet, dhe të krijojë një adresë e-mail-i të dedikuar të rezervuar për autoritetet e mbrojtjes së konsumatorit, në mënyrë që ata të mund të raportojnë përmbajtje të paligjshme dhe të kërkojnë heqjen e saj të menjëhershme.

Kur bëhet fjalë për Google Hotels ose Google Flights, kompania është zotuar t’u bëjë të qartë konsumatorëve nëse ata po lidhin një kontratë me Google, apo nëse është thjesht një ndërmjetës.

Më pas do të tregojë qartë se cili çmim përdoret si referencë kur zbritjet reklamohen në platformë dhe do të theksojë se vlerësimet nuk janë verifikuar.

Google do të pranojë të njëjtat detyrime transparence si platformat e tjera kryesore të akomodimit kur bëhet fjalë për mënyrën se si i paraqet informacionet konsumatorëve, si çmimi ose disponueshmëria.

Për “Dyqanin e Google”, kompania do të ofrojë informacion të qartë parakontraktor në lidhje me kostot, të drejtën e tërheqjes, opsionet e riparimit dhe zëvendësimit dhe do të vërë në dispozicion informacionin e kompanisë dhe kontaktin e drejtpërdrejtë me një përfaqësues të kompanisë.

Ai gjithashtu do të sqarojë se si të qaseni në versionet e “Dyqanit të Google” në vende të ndryshme dhe do të informojë autorët e aplikacioneve për detyrimet e tyre për t’i vënë aplikacionet e tyre të disponueshme në BE dhe do t’i lejojë konsumatorët të përdorin mënyrat e pagesës nga çdo vend anëtar.

E drejta për informacion të qartë dhe të plotë

Komisioneri Evropian për Drejtësi, Didier Reynders deklaroi se konsumatorët në BE kanë të drejtë të kenë informacion të qartë dhe të plotë në mënyrë që të jenë në gjendje të marrin vendime të informuara.

“Angazhimet e marra nga Google janë një hap në këtë drejtim. Ne i bëjmë thirrje Google që të pajtohet plotësisht me Rregulloren e Geoblocking, duke siguruar që konsumatorët të mund të gëzojnë të njëjtat të drejta dhe të kenë akses në të njëjtën përmbajtje pavarësisht se ku janë në BE”, tha Reynders.

Rrjeti për Bashkëpunim në Fushën e Mbrojtjes së Konsumatorit do të mbikëqyrë zbatimin e detyrimeve të ndërmarra dhe autoritetet kombëtare do të monitorojnë respektimin e detyrimeve dhe, nëse është e nevojshme, do të marrin masa për përmbushjen e tyre. /tesheshi.com/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit