6.4 C
Pristina
Friday, April 19, 2024

REISUL ULEMA PRITI ATASHEUN E RI PËR ÇËSHTJE FETARE PRAN AMBASADËS SË TURQISË Z. MUSTAFA BODUR

Më të lexuarat

Të mërkurën më 29.04.2023 Reisul Ulema i BFI e RMV H. Shaqir ef. Fetai priti në takim Atasheun e ri për çështJe fetare pranë Ambasadës së Turqisë në Shkup Z. Mustafa Bodur me bashkpuntorët e tij Z. Mustafa Gyvenc dhe Faik Yeldës

Reisul Ulema së pari i shprehi urime të përzemërta me rastin e emrimit në pozicionin e ri, e informoi për BFI dhe rrjedhat e saja si dhe gatishmërinë për një bashkpunim të mirëfilltë ne sfera të ndryshme.
Z.Mustafa Bodur i falënderoi Reisul Ulemasë për pritjen vëllazërore dhe për urimet e tij dhe në mes tjerash deklaroi se do jetë në bashkpunim institucional në të gjitha sferat duke u munduar për të bërë punë të dobishme. Ne veçanti u bisedua edhe për Xhaminë në ndërtim e sipër në Tophane të Shkupit dhe premtoi se maksimalisht do bëjë përpjekje për t’i kryer të gjitha punët në te dhe një ditë edhe të përfundoi.
Mbetën me shpresë se takimet do vazhdojnë.

REİS UL ULEMA FETAİ, T.C. ÜSKÜP BÜYÜKELÇİLİĞİ YENİ DİN İŞLERİ MÜŞAVİRİ MUSTAFA BODUR’U MAKAMINDA KABUL ETTİ
Bugün 29.04.2023 tarihinde İDB Reis ul Uleması H. Shakir ef. Fetai, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Din İşleri Ataşesi Sayın Mustafa Bodur’u ve Mustafa Güvenç ile Faik Yıldız’ı makamında kabul etti.
Reis ul Ulema, önce yeni göreve atanmasından dolayı Mustafa Bodur’a samimi tebriklerini dile getirdi, daha sonra İslam Birliği’nin yapısı ve faaliyet alanları hakkında bilgi vererek çeşitli alanlarda kendileriyle işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.
Bu kardeşçe samimi karşılamasından ve tebriklerinden dolayı Reis ul Ulema’ya teşekkür eden Bodur, her alanda kurumsal işbirliği içinde olacağını, faydalı işler yapmaya çalışacağını ifade etti. Özellikle Üsküp’te Tophane semtinde yapımı devam eden camiden bahsederek, oradaki tüm çalışmaları tamamlamak için elinden geleni yapacağını ve bu inşaatın bir an önce bitirileceğinin sözünü verdi.
Taraflar, bu karşılıklı görüşmelerin devam edeceğini dile getirdi.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit