21.9 C
Pristina
E mërkurë, 16 Qershor, 2021

Pse Islamofobia kaq e madhe në Francë, çfarë po synon Makron?

Më të lexuarat

Kjo është një jë analizë nga ajo sa kam mund t’i kuptoj zhvillimet e fundit me Francën dhe Makronin.

Para disa viteve u konvertua një repere shumë e dashur nga gjithë francezët. Ajo fillimisht humbi nga mediat rreth tre vite. E gjithë Franca priste riparaqitjen e saj. Një natë TF1 (kanali kryesor i Francës) kishte arrit të siguroj një intrevistë në direkt me të. Ajo u paraqit në emision e mbuluar, mbajti një intervistë të një niveli shumë shumë të lart. Tregoj për konvertimin e saj dhe jetesën me Islamin.
Për Francën ishte një e pa pritur, si hakmarrje pushteti filloj një fushat të madhe të persekutimit të të konvertuarve francezë. Mesazhi ishte se kush konvertohet kjo e pret!

E njëjta po ndodh tani me Sofinë-Merjemin. Që mos ta bënë kjo lajmin, e defokusojnë me opinionin përmes teknikave që veç françestë edhe serbët din t’i bëjn.

Makronin e kan shoqëru dështimet e një pas njëshme si në arenën ndërkombëtare ashtu edhe atë kombëtare.
Asnjë nga premtimet që i ka bërë elektoratit nuk ka mundur ti realizoj. Ekonomia është në rënie drastike kurse papunësia është në rritje të vazhdueshme.
Klasa puntore franceze tradicionalisht majtiste ka fillu ti bashkangjitet Lepenit e cila i tërheq me diskursin e saj islamofob.
E vetmja kartë që i ka mbet Makronit që në zgjedhjet e ardhëshme të mund të ballafaqohet me Lepenin është karta e islamofobisë. E ky ndërsa e ka edhe pushtetin mund ta luaj këtë kartë më fort se ajo.

Po unë iu rikujtoj se ky i habitur pas pushtetit ka shkel mbi vlerat që francezët mburren me to. Shumica e popullatës e kanë të qartë pasqyrën dhe të vërtetën e Makronit!

Fehim Fejzullahu

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit