Perëndimi po dobësohet!

0
46

Presidenti rus, Vladimir Putin, ka mbajtur një fjalim të ashpër dhe kritik ndaj Përendimit, përpara ambasadorëve të Rusisë nëpër botë. Ai ka thënë se Perëndimit po i dobësohet fuqia, por ka përkujtuar ambasadorët se “armiqtë e kohës së Luftës së Ftohtë” mund të ngrihen papritur.

Putin në fjalën e tij kritikoi vendet perëndimore duke dënuar ashpër çdo veprim të njëanshme për të zgjidhur mosmarrëveshjet ndërkombëtare. Ai theksoi rëndësinë e zgjidhjes së konflikteve të tilla përmes veprimeve që e kanë bekimin e Kombeve të Bashkuara.

Komentet e presidentit rus tregojnë se Rusia do të vazhdojë të mbrojë interesat e saj dhe të mbrojë Sirin,ë aleatin e saj në OKB.

“Problemet socio-ekonomike që kanë shpërthyer muajt e fundit në vendet perëndimore kanë përkeqësuar rolin dominues të Perëndimit”, ka thënë Putin duke iu drejtuar ambasadorëve me porosinë: “Luftoni për interesat e Rusisë, kudo që është e nevojshme, në çdo situatë, madje edhe atëherë kur ajo nuk ëhstë e këndshme”.

Putin ka përsëritur akuzat se Perëndimi ka bërë një diplomaci të njëanshme jashtë OKB-së me qëllim për të ruajtur ndikimin në politikën botërore. Ai po ashtu tha se pas “pranverës arabe” qëndrojnë pikërisht vendet përendimore.kohaislame