2.5 C
Pristina
Friday, December 2, 2022

Nuk ka bindje në krijesë në kundështim me Krijuesin!

Më të lexuarat

Ebu Bekri-Allahu qoftë i kënaqur prej tij- kur mori pushtetin, ka thënë:
“Më respektoni derisa unë të respektoj Allahun dhe të dërguarin e Tij. E nëse i bëj mëkat Allahut dhe të Dërguarin të Tij, atëherë mos më respektoni.
Kur udhëheqësi urdhëron për ndonjë mëkat, atëherë nuk i lejohet askujt ta dëgjojë dhe ta respektojë, sepse ndaj Mbretit të të gjithë mbretërve, Zotit të botëve nuk ka mundësi të bëhet mëkat duke respektuar dikë që është rob i krijuar.
Të gjithë jemi robër të Allahut të madhëruar e si ka mundësi  që njeriu t’i japë përparësi respektit të njeriut ndaj respektit të Allahut?
Ndaj nuk ka respekt ndaj krijesës në mëkat ndaj Krijuesit!
Shejh Ibn Uthejmini ne “Rijadu Salihin” 2/400)

/Mesofenetende

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit