18.2 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024

Një shtetase e SHBA-së pranon Islamin në Bursa të Türkiyes

Më të lexuarat

Duke shprehur emocionin dhe lumturinë e saj, Myria Lee falënderoi ata që kontribuuan në konvertimin e saj në Islam dhe ata që morën pjesë në ceremoni
E
Një shtetase amerikane u bë muslimane dhe mori emrin “Merjem” në Bursa të Türkiyes, transmeton Anadolu.

Sipas deklaratës së Myftinisë së Provincës, Myria Lee, e cila iu drejtuan Myftinisë, deklaroi se dëshironte të bëhej muslimane.

Në ceremoninë e konvertimit të mbajtur në ndërtesën e institucionit, Lee deklaroi fjalët e dëshmisë (shehdatin) nën drejtimin e zëvendësmyftiut provincial Nurullah Koçhan.

Në ceremoni, Koçhan tha: “Ti e pranove Islamin si fe të vërtetë dhe u bëre muslimane. Tani je pjesëtare e fesë sonë dhe motër e të gjithë muslimanëve. Pas ditës së sotme ke hapur një faqe të re në jetën tënde”.

Duke shprehur emocionin dhe lumturinë e saj, Myria Lee falënderoi ata që kontribuuan në konvertimin e saj në Islam dhe ata që morën pjesë në ceremoni.

Koçhan i dha asaj të dhëna për parimet themelore të Islamit dhe i dha libra me informacione të përgjithshme për Kuranin dhe Islamin.

/aa/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit