26.8 C
Pristina
Wednesday, July 24, 2024

Një model i ri i inteligjencës artificiale nga pronari i Facebook

Më të lexuarat

Kompanitë e mëdha, në garë që kur ChatGPT u bë sensacion

Pronari i Facebook, Meta, lëshoi ​​një model të inteligjencës artificiale të mërkurën që mund të nxjerrë objekte individuale brenda një imazhi, së bashku me një grup të dhënash me shënime imazhi.

Departamenti i kërkimit të kompanisë tha se modeli i saj Segment Anything (SAM) mund të identifikojë objektet në imazhe dhe video edhe në rastet kur nuk i kishte hasur ato objekte në trajnimin e tij, raportoi Reuters.

Duke përdorur SAM, objektet mund të zgjidhen duke klikuar mbi to ose duke shkruar pyetje teksti.

Ja një shembull: shtypja e fjalës “mace” e shtyu mjetin të vizatonte kuti rreth secilës prej disa maceve në foto.

Zbulimet në inteligjencën artificiale

Kompanitë e mëdha të teknologjisë kanë folur për përparimet e tyre të AI që kur ChatGPT, chatbot OpenAI i mbështetur nga Microsoft, u bë një sensacion në vjeshtë, duke ndezur një valë investimesh dhe një garë për dominim.

Meta ka iniciuar disa veçori që aplikojnë llojin e inteligjencës artificiale gjeneruese të popullarizuar nga ChatGPT.

Ai shton se krijon përmbajtje krejtësisht të re, në vend që thjesht të identifikojë ose kategorizojë të dhëna si AI të tjera.

Shembujt përfshijnë një mjet që rrotullon video surrealiste nga pyetjet e tekstit dhe një tjetër që gjeneron një libër me prozë për fëmijë me ilustrime. /tesheshi.com/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit