20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024

Në Medresenë “Alauddin” në Gjilan organizohen Garat e Kuranit me nxënës të Medresesë

Më të lexuarat

 

Në Medresenë “Alauddin” në Gjilan u organizuan Garat e Kuranit me nxënës të Medresesë. 
Nxënësit e paraleleve në Gjilan, Prishtinë dhe Prizren testuan aftësitë e Kuranit në këtë garë. 
Nxënësit garuan me lexim të Kuranit, mësim përmendësh dhe rregulla të Texhvidit.

Gara ishte individuale dhe u zhvillua në dy kategori:

DJEMT
1. Kategoria e I (e parë), klasa e 12-të,dhe
2. Kategoria e II (e dytë), klasa e 10-të dhe e 11-të.

VAJZAT
1. Kategoria e I (e parë), klasa e 12-të,dhe
2. Kategoria e II (e dytë), klasa e 10-të dhe e 11-të 

Pas një garimi mjaftë cilësor, dy komisionet (juritë) bënë vlerësimin dhe më pastaj u shpallën rezultat, nga të cilët dolën fitues:

DJEMT:
Kategoria e parë (I):
1. Abdullah Sadiku 12/8, GJ. -VENDI I PARË
2. Ensar Jashari 12/1, PR. -VENDI I DYTË
3. Liridon Haziri 12/8, Gj. -VENDI I TRETË.

Kategoria e dytë (II):
1. Ensar Januzaj 11/1, PR. -VENDI I PARË
2. Amar Gjikolli 11/2 PR. dhe Hamza Arsllani 11/1, PR. -VENDI I DYTË
3. Visar Rama 11/1, PR. -VENDI I TRETË.

VAJZAT:
Kategoria e parë (I):
1. Merjeme Shabani 12/4, PR: -VENDI I PARË
2. Medina Bajgora 12/5, PR. -VENDI I DYTË
3. Anisa Banjska 12/5, PR -VENDI I TRETË.

Kategoria e dytë (II):
1. Shejma Mazllami 11/6, PZ. -VENDI I PARË
2. Hana Maloku 11/9, GJ. -VENDI I DYTË
3. Ruvejda Bejtullahu 11/4, PR. -VENDI I TRETË.

Në Përmbyllje të garës, nxënsëve iu ndanë certifikata dhe shpërblime meritore.
Drejtoria e shkollës uron fituesit dhe të gjithë garuesit, duke iu dëshiruar suksese të mëtutjeshme!

 

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit