Mianmar(Burma) akuzohet për spastrim etnik ndaj muslimanëve

0
42

Organizata ndërkombëtare Amnesty internacional ka akuzuar Mianmarin (Burma) dhe grupet budiste për spastrim etnik, ku përfshihet vrasja dhe përdhunimin, ndaj pakicës myslimane atje.

Sipas organizatës një numër i madh i myslimanëve kanë rënë pre e vrasjeve, torturave dhe përdhunimeve, duke shtuar se vala e sulmeve si nga forcat e rendit ashtu dhe nga grupet budiste nuk ka të sosur që nga qershori.
Vlen të citojmë se autoritetet e Mianmar nuk e njohin pakicën muslimane si bashkëkombës të tyre, por si të ardhur nga Bangladeshi. /ardhmeriaonline/kohaislame