14.4 C
Pristina
Saturday, May 18, 2024

LUTJA ËSHTË ARMA E BESIMTARIT!

Më të lexuarat

LUTJA ËSHTË ARMA E BESIMTARIT!

Mjafton të dijmë se shkatërrimi i parë masiv ka ndodhur për shkak të ndikimit të duasë-lutjes.

“Dhe Nuhu tha: “Zoti im, mos le ne tokë mosbesimtarë!” (Nuh, ajeti 26.)

“Ruaju lutjes së atij që i është bërë padrejtësi, sepse mes saj dhe Allahut nuk ka pengesë.“
Buhariu dhe Muslimi.

Thotë Jezid bin Hatim el Muhel-lebi (v.170h):

Për Zotin, nuk i jam frikësuar dickaje më shumë sikurse jam frikësuar për një person që i kam bërë padrejtësi, duke e ditur që nuk ka kush ta ndihmoje atë veç Allahut, dhe më thotë:
Mes meje e teje është Allahu!

Hoxhë Irfan Salihu

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit