14.6 C
Pristina
Thursday, September 29, 2022

LUMTURIA BASHKËSHORTORE

Më të lexuarat

LUMTURIA BASHKËSHORTORE

“Bazat dhe kushtet e jetës bashkëshortore janë tri:
1. Të jenë prehje për njëri-tjetrin.

2. Ta duan njëri-tjetrin.

3. Të jenë të mëshirshëm ndaj njeri-tjetrit.
Çdo mangësi në njëren prej këtyre tri bazave është mangësi në realizimin e udhëzimit hyjnor.”

Allahu, xhele ve ala, ka thënë:
“Dhe nga faktet (e madhërisë së Tij) e Tij është që për të mirën tuaj, ai krijoi nga vetë lloji juaj palën (gratë), ashtu që të gjeni prehje te ato dhe në mes jush krijoi dashuri dhe mëshirë. Në këtë ka argumente për njerëzit që mendojnë.” (Rrum: 21)

(Shej Dr. Nasir el Umer)

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit