0.3 C
Pristina
Friday, January 27, 2023

KUJTO BABAIN TËND ME SALAVATE – E SI BËHET KJO?!

Më të lexuarat

KUJTO BABËN ME SALAVATE

Ebu Bekr Es Siddik, Allahu qoftë i kënaqur me të thotë se Pejgamberi alejhis selam, ka thënë:

“Shtoni salavatet për mua, sepse Zoti më ka besuar një melek në varrin tim, kështu që nëse një njeri nga ummeti im dërgon salavate për mua, ai melek më thotë:
“O Muhamed, filani i biri filanit në këtë çast po ju dërgon salavate!”

“Es Silsiletus Sahiha” nga Imam Albani, 1530.

Prej gjërave interesante që kanë përmendur dijetarët është se njeriu është shkak për përmendjen e emrit të babait tij tek Pejgamberi alejhis selam, dhe kjo është një nga mirësitë më të mëdhaja ndaj babës.

Sot është ditë e Xhuma, shtoji salavatet ndaj Pejgamberit alejhis selam.

Allahumme sal-li ala Muhammedin ve ala ali Muhammed…

Hoxhë Irfan Salihup

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit