23.8 C
Pristina
Thursday, September 21, 2023

Kryeimami Sahiti takoi udhëheqësit e haxhive nga këshillat e BI-së

Më të lexuarat

Prishtinë, më 31 maj 2023

Drejtoria e Haxhit dhe Umres pranë Kryesisë e Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti mbledhjen e saj parapërgatitore me udhëheqësit e grupeve të haxhive për këtë vit. Mbledhjen e kryesoi drejtori i Haxhit dhe Umres, Vedat ef. Sahiti, i cili në fokus të diskutimit të tij kishte koordinimin e punëve, bashkërendimin e detyrave, obligimeve dhe përgjegjësive të udhëheqësve të haxhit në raport me haxhitë. Ai njoftoi se nisja e haxhive nga Kosova për këtë vit do të jetë në datat 17,18 dhe 19 qershor, ndërsa kthimi më 08, 09 dhe 10 korrik.

Në këtë mbledhje u diskutua gjithashtu edhe për duanë tradicionale të haxhive, e cila do të bëhet nëpër këshillat përkatës para nisjes së haxhive. Këtë vit nga Kosova për haxh do të udhëtojnë 1.597 persona.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit