8.7 C
Pristina
Friday, December 3, 2021

Kontributi i hoxhallareve shqiptarë në hartimin e alfabeteve dhe të abetareve të gjuhës shqipe

Më të lexuarat

Dita e bukur e Abc-se(Alfabetit)

Kontributi i hoxhallareve shqiptarë në hartimin e alfabeteve dhe të abetareve të gjuhës shqipe:

Alfabeti i gjuhës shqipe i hartuar nga hoxha dhe rilindasi i shquar Hoxhë Hasan Tahsini (1811-1881)

Abetarja shqip me gërma arabe e Daut Boriçit (1825-1896)

Abetarja shqip me gërma arabe e Hafiz Ali Ulqinakut (1853-1913)

Abetarja shqip me alfabet latin e Said Najdenit (1864-1903)

Abetarja shqip me alfabet latin e Hafiz Ali Korçës (1874-1957)

Abetarja shqip me gërma arabe e Rexhep Tetovës (1847-1917)

Abdulhaqim Hiqmet Dogani (1880-1955)

Hoxhë Bashkim Aliu

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit