21.3 C
Pristina
Saturday, July 13, 2024

JETA E MYSLIMANIT NË KËTË BOTË

Më të lexuarat

JETA E MYSLIMANIT NË KËTË BOTË

Allahu, xhele ve ala, ka thënë:

“E kur ta kryesh (obligimin), atë botë mundohu me adhurim (Allahut).

Dhe, vetëm te Zoti yt përqëndro synimin!” (Esh Sherh: 7-8)

“Ky është planprogrami jetësor që iu dha Resulullahut, salallahu alejhi ve selem!

Kur t’i kryesh punët e fesë, merru edhe me kryerjen e punëve të dynjasë.

Në atë moment që i kryen punët e dynjasë, merru prapë me çështjet e fesë dhe të ahiretit.

Pra, jeta e myslimanit duhet të jetë gjithnjë aktive e jo pasive. Nuk ka kohë myslimani të kalojë në gjëra të kota dhe të pavlera.”

~Shejh Ebu Bekër el Xhezairi, Ejser et Tefasir: 5/589

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit