14.6 C
Pristina
Thursday, September 29, 2022

Haxhitë tanë përfundojnë ritualet e haxhit

Më të lexuarat

Prishtinë, më 11 korrik 2022

741 haxhi nga Kosova, ashtu si edhe miliona haxhi nga e mbarë bota kanë kryer sot ritualin e hedhjes së gurëve në xhemarat. Ky është edhe rituali i fundit sa i përket haxhit.

Udhëheqësit nga Drejtoria e Haxhit kanë bërë të ditur se deri më tani çdo gjë rreth ceremonisë së haxhit ka shkuar sipas planit të paraparë.

Tanimë haxhitë pas përfundimit të tavavit lamtumirës, me lejen e Zotit, të mërkurën do të nisen për në Medine, ku do ta vizitojnë Xhaminë e Pejgamberit a.s., varrin e tij, si dhe vendet e tjera historike të Medines.

The post Haxhitë tanë përfundojnë ritualet e haxhit appeared first on Bashkësia Islame e Kosovës.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit