14.1 C
Pristina
Tuesday, May 28, 2024

Google Translate tani përkthen edhe tekstet nga fotografitë

Më të lexuarat

Google Translate në ueb-faqen e saj tani ka një mundësi të re, e bëhet fjalë për përkthimin e teksteve nga fotografitë. Google përdor të njëjtën teknologji sikurse edhe veglën AR Translate në rastin e Google Lens, që publikon përkthimin në telefonat e mençur në kohë reale.Opsioni mund të gjendet në ueb-faqen e Google Translate, ku gjendet “tabi” i ri për fotografitë. Pas ngarkimit të fotografive apo “screenshotat” nga kompjuteri, do të shfaqet përkthimi.
Ueb-interfejsi përfshin opsionin për kopjimin e tekstit, marrjen e fotografisë së “përkthyer” dhe shlyerjen e saj. Aktualisht është i qasshëm në 113 gjuhe të ndryshme të Google Translate në mënyrë automatike i detekton, sikurse edhe 133 gjuhë tjera.

Edhe pse Google Lens prej vitesh mund të përkthej tekstin nga fotografitë në pajisjet mobile, versioni më i ri që debutoi vitin e kaluar, përdor të njëjtën teknologji që e aplikon edhe Magic Eraser, vegël që debutoi në telefonin e mençur Pixel 6, kurse tani është i qasshëm edhe në telefonat e vjetër Pixel dhe Google One. engadget

 

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit