-0.6 C
Pristina
Tuesday, January 31, 2023

Fillo nga e filloi Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-em – Porosi nga Shejh Albani

Më të lexuarat

Shejh Albani, rahimehullah, thotë:

“Patjetër duhet të përqendrohemi në thirrjen në monoteizëm në të gjitha shoqëritë ose grupimet islame, të cilat veprojnë, realisht dhe pa lodhur, për të realizuar atë që të gjitha xhematet islame, ose shumica e tyre e flasin, e ajo është realizimi i shoqërisë islame ose ngritja e shtetit mysliman, i cili do të gjykon me atë që ka zbritur Allah në të gjithë tokën ku nuk qeveriset me atë që ka zbritur Allahu… këto xhemate ose këto grupe nuk mund të realizojnë këtë synim rreth të cilit të gjithë janë të bashkuar dhe veprojnë pa lodhur për ta realizuar si realitet të përditshëm nëse nuk ia fillojnë nga ajo prej të cilës ka filluar Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem”.

“Et-Tevhidu Evvelen ja duatel-Islam”, fq. 21- 22.

Përktheu: Bekir Halimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit