20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024

Efektet e kufizimeve të reja në regjistrimin e studentëve nderkombëtarë në britaninë e madhe

Më të lexuarat

Në Britanin e Madhe ka Shtatëqind mijë (700.000) student universiteti, prej tyre njëqind e katërmbëdhjetë mijë (114.000) në studime postdiplomike, të cilët janë të ardhur nga jashtë.
Të ardhurat vjetore të Britanisë së Madhe nga ta është gjashtëdhjetë (60) miliard funta.
Këtë buxhet e harxhojnë universitetet në hulumtimet shkencore dhe studentët britanez.
Në vitin 2024 numri i studentëve të huaj në Britanin e Madhe ka rënë për 63%.
Krejt kjo për shkak të kufizimeve të reja që i ka vendosur qeveria studentëve që vijnë nga jasht edhe rritjen e kësteve të pagesës së semestrave.
Vërejtje: të ardhurat vjetore të Britanisë së Madhe vetëm nga studentët e studimeve postdiplomike janë 5.6 miliard funta.
Statistike tepër interesante!

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit