22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024

Dëshironi Windows më të shpejtë? Ndiqni këto hapa.

Më të lexuarat

Me disa minuta dhe disa klikime, ju mund t’i shpejtoni gjërat në windowsin tuaj dhe t’i mbani ato të funksionojnë pa probleme në të ardhmen. Këto truke funksionojnë si për Windows 10, ashtu edhe për Windows 11. Ndaj, provoni nëse kompjuteri juaj duket i ngadaltë.PARANDALONI NDEZJEN AUTOMATISHT TË APLIKACIONEVE

Shumë programe që vijnë të para-instaluara në kompjuterin tuaj ndizen automatikisht sa herë që ndizet kompjuteri juaj. Dhe çdo program që po funksionon heq burimet e sistemit nga programet e tjera.

Pra, le të parandalojmë që këto aplikacione të rëndësishme të ndizen vetë duke shtypur CTRL+Shift+Esc për të hapur Task Manager. Më pas lundroni te seksioni “Aplikacionet e fillimit”, i cili në Windows 11 duket si një ikonë e shpejtësisë në shiritin e lundrimit në të majtë.

Klikoni çdo aplikacion që dëshironi të parandaloni ndezjen automatike dhe ndryshoni hyrjen e tij në Disable në menynë lart në krye. Bëni këtë për sa më shumë aplikacione që mundeni, më pas rinisni kompjuterin tuaj. Herën tjetër që ngrihet, duhet të ndihet bukur dhe e shkathët.

AKTIVIZO STORAGE SENSE

Nëse kompjuteri juaj duket anormalisht i ngadaltë, ai  thjesht mund të jetë e mbingarkuar me skedarë të përkohshëm, artikuj të fshirë dhe mbeturina të tjera digjitale që nuk ju nevojiten. Në vend që të përpiqeni ta menaxhoni vetë të gjithë këtë, aktivizoni funksionin Storage Sense.

Ai fillon kur kompjuteri juaj po mbaron hapësirën në disk, duke fshirë skedarët e panevojshëm për të liruar hapësirë.Për të aktivizuar Storage Sense, klikoni Start, pastaj Settings, pastaj System, pastaj Storage—ose kërkoni për Storage Sense duke përdorur veçorinë e kërkimit të Windows.

Ju thjesht mund ta aktivizoni funksionin dhe më pas ta lini të bëjë gjënë e tij sapo hapësira të zvogëlohet.

ULNI TONET VIZUALE
Gjëja e parë që duhet të provoni është heqja e efekteve të transparencës. Këto i bëjnë dritaret, shiritat e menusë dhe elementët e tjerë të duken të tejdukshëm – një efekt i lezetshëm, por potencialisht ngadalësues.Klikoni me të djathtën në desktopin tuaj dhe zgjidhni Personalize, më pas Colors. Artikulli i dytë poshtë – “Efektet e transparencës” – mund të çaktivizohet.

Shihni nëse kjo ndihmon dhe nëse ndihmon, shkëlqyeshëm.Nëse jo, shkruani “performancë” në shiritin e kërkimit të Windows dhe zgjidhni “Rregulloni pamjen dhe performancën e Windows” nga rezultatet. Në menynë që shfaqet, zgjidhni opsionin “Rregulloni për performancën më të mirë” dhe klikoni OK.

fastcompany

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit