27.6 C
Pristina
Monday, June 17, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Teknologjia

A bën të huazohet mitra me qëllim të shtatzanisë?

Pyetja: A bën të huazohet mitra me qëllim të shtatzanisë? *** Përgjigjja: Kjo çështje është gjurmuar në një nga konferencat të cilat i organizon Organizata Islame për Shkencat...

Cila është këshilla juaj hoxhë i nderuar për baballarët që nuk kujdesen për femijët e tyre në qështjet e fesë?

Disa nga baballarët nuk kujdesen për fëmijët e tyre në çështjet e fesë;Psh. Nuk i urdhërojnë të falin namaz, të lexojnë Kur’an, të shoqërohen...

Vdekja e papritur – Çfarë është vdekja e papritur?

Vdekja e papritur është përmendur nga Profeti alejhi selam në disa hadithe.– Prej tyre është një hadith që tregon për qëllimin e shfaqjes së...

Linkedin njofton raundin e dytë të shkurtimeve ndërsa sektori i teknologjisë vijon të tkurret

Shkurtimet prekin 3 përqind të stafit prej 20 mijë punonjësish duke rritur më tutje numrin e dhjetëra mijëra punonjësve të pushuar nga puna në...

Pse sot ka humbur dituria?

Pyetje:  Pse sot ka humbur dituria? Përgjigje: Dituria nuk ka humbur përderisa e kemi Kuranin dhe sunetin e Pejgamberit salallahu aleji we selem, dhe thënjet...

Sa është i dobishëm apo i dëmshëm përdorimi i rrjeteve sociale?

Pyetje: Sa është i dobishëm apo i dëmshëm përdorimi i rrjeteve sociale? Përgjigje: Përdorimi i rrjeteve sociale sot është bërë i pashmangshëm. Nuk do të përqëndrohem...

Sarajevë, filloi Samiti Digjital i Ballkanit Perëndimor

Kjo ngjarje mblodhi në një vend përfaqësues të nivelit të lartë të qeverive dhe ekonomive nga Ballkani Perëndimor dhe Komisioni Evropian Samiti i gjashtë Digjital...

Franca ndalon shitjen e iPhone 12, shkak rrezatimi i lartë

Franca ka urdhëruar kompaninë Apple të ndalojë shitjen e iPhone 12 për shkak të emetimit të tepërt të rrezatimit elektromagnetik. Mbikëqyrësi francez i tha...

BE rishikon celularët iPhone 12 pas ndalesës në Francë për rrezatim

Ajo tha se Parisi ndoqi një procedurë të vendosur nga legjislacioni i BE-së për pajisjet radio dhe “shtetet anëtare të BE-së tani kanë tre...

Pasojat e zhvillimit të pakontrolluar teknologjik – Justinian Topulli

Thomas Merton (1915-1968) ka thënë: Teknologjia nuk është vetëm një fakt, por është çelësi i luftës për pushtet. Shpejtësia dhe sofistikimi i rritjes teknologjike nënkupton...

Të fundit