Chrome për iOS

0
44

Të gjithë e dinë se Safari i Apple është shfletuesi preferencë në pajisjet me iOS, e vet Apple nuk është i vullnetshëm të ia lejoj kujtdo tjetër që të shtyj shfletuesin e vet të Internetit për iPad dhe iPhone në shërbimin e tyre.

Por, sipas një shkrimi të Business Insider, Google qysh tani ia ka dërguar Apple-it kërkesën për pranimin e Chromeit për iOS, i cili në distribucion mund të ndodhë të paraqitet qysh kah fundi i qershorit, ose më së voni kah fundi i vitit. Pasi që Safari është shfletuesi preferencë (ang. default) i interenetit në pajisjet me iOS, kështu, për shembull, kur klikohet në një lidhje brenda e-mailit aktivizohet pikërisht Safari, vendoset pyetja nëse Chrome do të mund të vendoset si shfletuesi preferencë, ose sipas dëshirës do të mund të zgjidhet nëse një lidhje dëshirojmë ta hapim me Safari ose Chrome. /Telegrafi/kohaislame/