Boronicat mbrojnë zemrën

0
41

Konsumimi i boronicës ose ekstraktit të saj mund të ndihmojë në parandalimin e problemeve të zemrës dhe qarkullimit të gjakut

Studiuesit francezë kanë hulumtuar efektin e boronicës në mbrojtjen nga sëmundjet kardiovaskulare, dhe kanë arritur rezultate pozitive.

Sipas tyre, preparatet e fermentuara të boronicës kanë reduktuar formimin e pllakave aterosklerotike për 25%.

Arterioskleroza është një sëmundje e enëve të gjakut, nga e cila vdesin me miliona njerëz në vit.kohaislame