2.3 C
Pristina
E shtunë, 17 Prill, 2021

Autorizimi

Më të lexuarat

Autorizimi (ang.: Authorization ) termë i përdorur në nivelet operative ekonomike dhe në drejtësi e administratë me kuptimin: dhënia me shkrim e pëlqimit për përfaqësimin e rastit.
Me autorizim nënuptohet një instrument zyrtar me shkrim të nxjerë nga një autoritet publik që autorizon mbajtësin që aty e tutje të zbatojë aktivitet apo projek jo më shumë se një herë, në pajtim me kushtet e përshkruara në atë autorizim.[1]
Autorizimet menaxhuese janë veprime te formalizuara (me shkrim) të niveleve të menaxhimit përgjegjës me anë të cilit autorizohen nivelet e tjera më të ulëta të menaxhimit ose punonjës të caktuar për kryerjen e veprimeve e transaksioneve[2].

 

Burimi i të dhënave

^ LIGJI PËR MBROJTJEN E MJEDISIT; Në amëzën e KK më 2007.
^ Kontrolli dhe Auditimi i brendshëm Gjon Ndreja, ITAP-Shqipëri dok. në internet, prill 2007

Artikulli paraprak125 vjet ‘Made in Germany’
Artikulli tjetërBIOS
- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit