3.4 C
Pristina
E mërkurë, 14 Prill, 2021

Apple me plane për tu larguar nga Kina, prodhimi i iPhone të bëhet në Indi?

Më të lexuarat

Apple thuhet se ka qenë në bisedime me shtetin indian dhe se këto bisedime kanë për qëllim zhvendosjen deri në një të pestën e prodhimit të iPhone nga Kina në Indi gjatë pesë viteve të ardhshme. Shumica e prodhimit do të ishte për eksport.

Kjo do të përfaqësonte një ngritje masive të përpjekjeve të korporatës më të madhe amerikane me bazë në Cupertino për të zvogëluar varësinë e saj nga Kina, pas një raporti që kompania do të bëjë AirPods jashtë vendit për herë të parë.

Economic Times thotë se iPhone-të me vlerë deri në 40 miliardë dollarë mund të bëhen në Indi. Vetëm telefonat me vlerë 1.5 miliardë dollarë shiten në vend, që do të thotë se shumica e prodhimit do të destinohej për vendet e tjera.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit