-0.9 C
Pristina
Friday, January 27, 2023

Apple mban 7,9 për qind të tregut të telefonave

Më të lexuarat

Sipas të dhënave të reja të kompanisë Gartner, Apple ka shënuar një rritje të dukshme në rritjen e hises së tregut të telefonave mobilë, kështu që tani me 7,9 për qind ka arritur në vendin e tretë pas Nokias dhe Samsungut.

Shitja e gjithëmbarshme e telefonave në tregun global ka rënë për 2 për qind në krahasim me vitin e kaluar, që ka ndodhur për herë të parë pas çerekut të dytë të vitit 2009. Përveç kësaj, Apple ka arritur të dyfishojë hisen e përgjithshme të tregut për vetëm një vit. Natyrisht, popullariteti i telefonave të mençur është në rritje, ndërsa Apple në rritjen e mëtejme do të mund t’i shkaktonte probleme të mëdha Androidi, sepse Apple ofron vetëm iPhone në disa gjenerata të ndryshme./koha/kohaislame

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit