10.1 C
Pristina
Thursday, September 28, 2023

“Zgjohet” Akademia e Shkencave, lëshon deklaratë: Teksti është i Mehmet Krajës, distancohemi nga analiza

Më të lexuarat

Akademia e Arteve dhe Shkencave të Kosovës, ka lëshuar një deklaratë përmes një së cilës është distancuar nga analiza e botuar ditë më parë.

Në deklaratë thuhet se Seksioni i Shkencave Shoqërore distancohet nga kjo analizë.

Tutje, thuhet se disa herë ata ia kanë tërhequr vërejtjen Krajës për sjelljen imponuese dhe arbitrare.

Më tej, thuhet se sjelljet e tij sjellin pasoja të rënda për vet Akademinë.

Këtu keni njoftimin e plotë:

“Seksioni i Shkencave Shoqërore ka kohe qe ia ka tërhequr vërejtjen Kryetarit te ASHAK­ ut z. Mehmet Kraja për sjelljet imponuese e arbitrare, e qe po e lëndojnë rende dinjitetin e institucionit ne krye te te cilit është. Me qasjen e tij jo-akademike dhe veçanërisht me publikimin e këtij dokumenti joshkencor, te hartuar nga vet ai, si drejtues i një institucioni prestigjioz shkencor, artistik dhe kulturor, sjelle per9arje me pasoja te renda për vet Akademinë”, thuhet në komunikatën e dërguar nga email-i zyrtar i ASHAK-ut, ndërkohë kumtesa mban në fund firmën e Gjyljeta Mushkolajt si anëtare e Seksionit.

Nga Seksioni i Shkencave Shoqërore kanë kërkuar nga Mehmet Kraja relfketim institucional për “dëmin e shkaktuar ndaj Akademisë dhe publikut të gjerë”.

/ Gazeta10

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit