1.9 C
Pristina
Tuesday, March 28, 2023

Tre punë të mira, nuk i përfshin dot peshorja Ditën e Gjykimit për shkak të madhështisë së tyre

Më të lexuarat

“Tre punë të mira, nuk i përfshin dot peshorja Ditën e Gjykimit për shkak të madhështisë së tyre dhe ato janë:

1. Falja e njerëzve, nuk ka kufi:
“فَمَنْ عَفَا وَأَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَى اللَّه”
Dhe kush fal dhe përmirësohet, shpërblimin e ka tek Allahu” Shura: 40

2. Durimi, nuk ka kufi:
“إِنَّمَا يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُم بِغَيْرِ حِسَابٍ”
Me të vërtetë, që durimtarëve do u jepet shpërblim pa hesap (pa kufi)” Zumer: 10

3. Agjërimi, nuk ka kufi:
Thotë Allahu i Lartësuar në hadithin Kudsij:
“Çdo punë e birit të Ademit është për të, përveç agjërimit. Ai është për Mua dhe unë do të shpërblej për të.”

‘Ditën e Gjykimit një thirrës do thërrasë:
“Ku janë ata të cilët e kanë shpërblimin tek Allahu?”
Dhe do të afrohen durimtarët, agjëruesit dhe falësit e njerëzve.”

(Ed-Duraru el-Menthur, EsSujutij)
————————————

/isyourlife_AN

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit