-1.7 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023
- Advertisement -spot_img

TAG

Tregtia

Anarkia dhe kaosi te çmimet në këtë fillimvit, njësoj si më 2022

Anarki dhe kaos po mbretëron edhe këtyre ditëve në fushën e çmimeve. Tregtarët e pandërgjegjshëm dhe të papërgjegjshëm të Kosovës, po ngarendin të shftytëzojnë...

Në cilat vende Kosova eksporton dhe importon më së shumti ?!

Instituti GAP ka publikuar një fotografi, ku janë renditur 10 vendet partnere të Kosovës në tregti për eksport dhe import. Vendi ku Kosova eksporton më...

Kosova në shtator 2022 eksportoi mallra prej 77 milionë eurove dhe importoi 478 milionë

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat lidhur me rrjedhat e eksportit dhe importit për muajin shtator 2022. Të dhënat nga Tregtia...

Rekordi i eksporteve turke në Ballkan: vendet e para, jo preferencat historike

Eksportet turke në Ballkan në nëntë muajt e këtij viti janë rritur për 24.9 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të...

A lejohet shitja e gjësendeve që janë imitim (fallco) i firmave të njohura të prodhimit?

Pyetja: A lejohet shitja e gjësendeve që janë imitim (fallco) i firmave të njohura të prodhimit, fjala vjen shitja e orës së dorës e cila...

Dyshekët rrisin ndjeshëm eksportet e Kosovës

Sipas të dhënave, diku rreth 12 për qind të vlerës së përgjithshme të eksporteve kosovare e përbëjnë eksportet e dyshekëve të “Comodita”-s. Kjo fabrikë...

Funksionet e menaxhimit të shitjeve

Menaxhimi i shitjeve nuk është vetëm regjistrimi i gjithçkaje që ka të bëjë me një shitje, por shkon përtej kësaj. Ofron mundësinë që kompanitë...

Administrata e shitjeve – Ekonomia Islame

Administrata e shitjeve është të gjitha procedurat, vendimet, veprimet e mbikëqyrjes dhe kontrollit, auditimit dhe vlerësimit që zhvillohen në kompani dhe që lidhen me...

Latest news