21.2 C
Pristina
Tuesday, July 16, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Statistika

Mjalta “Made in Kosova” më e shtrenjta në rajon

Mjalta që prodhohet në Kosovë është më e shtrenjta në rajon. Me një mesatare prej 9.2 euro për kilogramë,  Kosova del të ketë çmimin...

Liberalizimi i vizave do të ndryshojë historinë e punëtorëve në sektorin privat të Kosovës

Nga 1 janari 2024, kur nis së vërteti liberalizimi i vizave për qytetarët e Kosovës, punëtorët e sektorit privat në Kosovë, pavarësisht natyrës së...

Bie çmimi i grurit, por jo ai i bukës

Çmimet e produkteve të grurit nuk do të bien. Buka në shumicën e furrave të Kosovës shitet me çmimin 50 cent. Në treg çmimet e...

Çmimi i gazit natyror po shënon rënie në botë

Një ulje e mëtejshme e çmimeve të energjisë elektrike parashikohet për muajt në vijim nga tendenca e vazhdueshme rënëse e gazit natyror në TTF...

Mbi 22 mijë familje në Kosovë nën asistencë sociale

Numri i familjeve me gjendje të rëndë ekonomike, e që marrin asistencë sociale çdo muaj nga buxheti i Kosovës, aktualisht është 22 mijë e 571. Vetëm...

Çfarë është Tifoz Gann ?

Ventilatori Gann është një mjet analize teknike që përbëhet nga linja trendi me kënde të ndryshme prirjeje. Një linjë tradicionale e tendencës së aksioneve është...

Vazhdon rritja e çmimeve në Kosovë, inflacioni 12.1%

Çmimet në Kosovë janë rritur edhe në muajin janar, krahasuar me muajin dhjetor të vitit që shkoj. Inflacioni mujor i matur nga indeksi i harmonizuar...

Çmimi i tyre ‘ka shkuar në qiell’, amerikanët mund të shpenzojnë mbi 2 milionë dollarë për vezë gjatë shkurtit

Çmimet e ushqimeve për produktet kryesore shtëpiake janë rritur me një ritëm alarmant, por çmimi i vezëve është rritur “deri në qiell”. Dhe rritja e...

Anarkia dhe kaosi te çmimet në këtë fillimvit, njësoj si më 2022

Anarki dhe kaos po mbretëron edhe këtyre ditëve në fushën e çmimeve. Tregtarët e pandërgjegjshëm dhe të papërgjegjshëm të Kosovës, po ngarendin të shftytëzojnë...

Bankat në Kosovë e përmbyllën vitin 2022 me mbi 140 milionë euro fitim

Viti 2022 është shënuar si viti më produktiv për sektorin bankar në Kosovë. Bankat komerciale që operojnë në vend, kanë arritur të gjenerojnë fitime...

Të fundit