34.1 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Kurani dhe shkencat e tij

Si t’i dallojmë sprovat nga dënimet?

Pyetje: Esselamu alejkum, nëse mundesh të më tregosh se kur apo si t’i dallojmë sprovat nga dënimet sepse sprovat nga dënimet i ndan vetëm...

A e dini se….?!

Surja në Kur’an përmbledh pjesë  të ajeteve ( vargjeve) të Kuranit. Fjala sure vjen nga “sur”, që do të thotë muri që rrethon qytetin,...

Vlera e leximit të dy ajeteve të fundit të sures el- Bekare

Pyetje: Cila është vlera e leximit të dy ajeteve të fundit të sures el- Bekare? Përgjigje:  Pejgamberi salallahu alejhi ve selem ka thënë: “Kush lexon dy...

A thotë Kurani se Toka është e rrafshët?

Pyetja: Ju lutemi mund t’i shpjegoni këto ajete kuranore? Në fakt një jomusliman më kërkoi të shpjegoj këto ajete: “Allahu për ju e ka bërë Tokën...

Të fundit