20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dituria & Thirrja

Çfarë kuptojmë me “Kuptimi (fikhu) në fe”?

•°Fikhu (të kuptuarit) i fesë°• Muauije bin Ebi Sufjan, Allahu qoftë i kënaqur me të, thotë: “E kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut (alejhi salatu...

Përmbledhje shumë të dobishme mbi dispozitat bashkëkohore rreth agjërimit

Përmbledhje e dispozitave bashkëkohore rreth agjërimit: 1. Pompa e astmës: përdorimi i saj nuk e prish agjërimin. 2. Pikat e hundës: përdorimi i tyre e prish...

Shtatë hapa, të cilët ta mundësojnë të përfitosh nga Ramazani

Shtatë hapa, të cilët ta mundësojnë të përfitosh nga Ramazani 1. Të jesh i vetëdijshëm për rëndësinë e këtij sezoni. Vazhdimisht sille ndërmend se para vetes...

A i lejohet atij që agjëron kaza ta ndërpresë atë? Po atij që agjëron një ditë nafile (vullnetar)?

Është pyetur dijetari i nderuar Salih bin Feuzan bin Abdilah El Feuzan, Allahu e ruajt : A i lejohet atij që agjëron kaza(ditët e mbetura...

Pse kamata është prej gjynaheve të mëdha?

Pse kamata është prej gjynaheve të mëdha? ▪️Kamata bën pjesë te ato gjynahe që përmbajnë shfrytëzimin e nevojave të njerëzve për të marrë prej tyre...

Jam betuar me Mus’haf se do ta lë duhanin dhe prapë pi duhan!

Pyetje: “Shpagimi i betimit me Mus’haf, a është i njëjtë sikurse shpagimi i betimit në Allahun, duke pasur parasysh se unë jam një i...

PËR LARGIMIN E SHEJTANIT DHE VESVESEVE (NGACMIMEVE) TË TIJ

T’i lutemi Allahut të na mbrojë nga shejtani, duke thënë: أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيطَانِ الرَّجِيمِ. E’ũdhu bil-lãhi minesh-shejṭãnirr-rraxhĩm. Të thërrasim ezanin. Të bëjmë dhikrin ditor dhe të lexojmë...

Cili është gjykimi për prekjen e Mus’hafit nga i krishteri, gjithashtu prekja e përkthimit të kuptimeve të Kur’anit fisnik?

Prekja e Mus’hafit (Kur’anit) nga i krishteri!Pyetja:Cili është gjykimi për prekjen e Mus’hafit nga i krishteri, gjithashtu prekja e përkthimit të kuptimeve të Kur’anit...

KUSH LARGOHET PREJ SUNNET- IT TIM, NUK ËSHTË PREJ MEJE

Ekstremizmi dhe thellimi i tepërt në disa adhurime fetare, duke e privuar njeriu trupin e tij nga ajo që e meriton, siç është pushimi...

Pse devijohet nga El-Fitra (instinkti i besimit të drejtë)?

▪️Jemi njoftuar se njerëzit në lidhje me besimin kanë një besë të hershme të cilën Allahu i madhëruar ua ka marrë që para krijimit...

Të fundit