22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dituria & Thirrja

A më prishet agjërimi nëse i bëj analizat e gjakut?!

Pyetje: Ankoj nga sëmundja e sheqerit; Nga unë kërkohet të bëj disa analiza të gjakut, të cilat saktësisht m’i bëjnë në gisht. A ma prishë...

Mbajtja e ligjëratave pas katër rekateve të namazit të teravive

Pyetja: Cili është gjykimi islam për ligjëratat që mbahen pas katër rekateve të namazit të teravive? Përgjigjja: Çdo falënderim i takon Allahu. Me lejen e...

Cili është dhikri (lutja) pas namazit të vitrit?

Dhikri (lutja) pas namazit të vitrit! Kur tё jep selam nё namaz te vitrit, thotë:  “Subhane el-melikil-kud-dus, subhane el-melikil-kud-dus, subhane el-melikil-kud-dus, d.m.th. tre herё, dhe e...

Shpresa për shpërblimin e agjërimit?

Shpresa për shpërblimin e agjërimit Allahu, më Bujari i bujarëve, thotë: “Unë shpërblej për të (agjërimin)!” Andaj, përgëzoje veten me mirësi ngase Zoti yt është Bujari dhe...

A arrihet bereqeti i syfyrit nëse vetëm pimë ujë?

Pyetje: A arrihet bereqeti i syfyrit nëse vetëm pimë ujë? Përgjigje: Po. Syfyri mund të bëhet me çdo gjë. Edhe me ujë bën në qoftë...

Kryerja e një operacioni gjatë ditës në Ramazan!

Pyetja ime është në lidhje me një operacion jo-emergjente në Ramazan, për çfarë rezulton të mos agjëroj për disa ditë. A është kjo e...

Pse është haram agjërimi për gratë me menstruacione?

Do të doja të di arsyen pse gratë me menstruacione nuk agjërojnë edhe pse agjërimi nuk ka të bëjë me papastërtinë. Falënderimi i takon Allahut. Së...

Çfarë kuptojmë me “Kuptimi (fikhu) në fe”?

•°Fikhu (të kuptuarit) i fesë°• Muauije bin Ebi Sufjan, Allahu qoftë i kënaqur me të, thotë: “E kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut (alejhi salatu...

Përmbledhje shumë të dobishme mbi dispozitat bashkëkohore rreth agjërimit

Përmbledhje e dispozitave bashkëkohore rreth agjërimit: 1. Pompa e astmës: përdorimi i saj nuk e prish agjërimin. 2. Pikat e hundës: përdorimi i tyre e prish...

Shtatë hapa, të cilët ta mundësojnë të përfitosh nga Ramazani

Shtatë hapa, të cilët ta mundësojnë të përfitosh nga Ramazani 1. Të jesh i vetëdijshëm për rëndësinë e këtij sezoni. Vazhdimisht sille ndërmend se para vetes...

Të fundit