22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Dituria & Thirrja

A lejohet të thuhet: “Allahu ia lehtësoftë dënimin e varrit”, për një të vdekur…?

A lejohet të thuhet: “Allahu ia lehtësoftë dënimin e varrit”, për një të vdekur duke qenë se ai ka vdekur para disa vitesh? Nuk lejohet...

Pse është quajtur feja islame me këtë emër islam?

Përgjigje: Elhamdulilah. Ngaqë kush e pranon këtë fe faktikisht i dorëzohet Allahut, subhanebu ne teala, e dorëzon veten e tij dhe vepron gjithçka që...

Kujt Allahu ua pranon veprat(mundin)?

Allahu ua pranon mundin vetëm të devotshmëve. ▪️Kjo shprehje është thënë nga një prej bijve të Ademit -alejhi selam- kur u pranua mundi i tij...

A mund të shihet nata e Kadrit me sy?!

Pyetje:A shihet nata e Kadrit me sy, thjesht me sytë e njeriut, ngase disa njerëz thonë: “Nëse njeriu mund ta sheh natën e Kadrit,...

DISPOZITA E LEXIMIT TË HATMES SË KUR’ANIT PËR PRINDËRIT!

Pyetje: Babi dhe nëna ime nuk dinë shkrimin dhe leximin, a lejohet t’ua lexoj atyre nga një hatme të Kuranit?A lejohet leximi i hatmes së...

Çfarë është nata e Kadrit dhe cila është rëndësia e madhe e saj?

Nata e Kadrit Nata e Kadrit është nata më e mirë në të gjithë vitin. Allahu i Madhëruar në Kuran thotë: “Nata e Kadrit është...

CILA ËSHTË VLERA E 10 DITËSHIT TË FUNDIT TË RAMAZANIT?

Hoxhë Irfan Tota A gjërues të nderuar, 10 ditëshi i fundit i Ramazanit eshte pjesa e tretë e agjërimit të këtij muaji të madhnueshëm. Për...

A e prishin agjërimin injeksionet?!

Injeksionet Injeksionet janë disa lloje: a) Injeksionet që jipen në vena (intravenoze) Këto ndahen në dysh: – ushqyese (sikurse glukoza, NaCl, Ringer, plasmioni): Këto e prishin agjërimin ngase janë...

Pse lutjet tona nuk pranohen! – Cilat janë engesat e pranimit të lutjes?

Pengesat e pranimit të lutjes: › Ngrënia, pirja dhe veshja haram. Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Dijeni se Allahu është i Mirë dhe nuk...

Të udhëtosh për t’iu shmangur agjërimit?

Pyetje: Cili është vendimi për udhëtimin gjatë Ramazanit për të shmangur agjërimin? Përgjigje:Falënderimi i takon Allahut. Shejh Ibn Uthejmini u pyet: Cili është vendimi për udhëtimin...

Të fundit