26.2 C
Pristina
Friday, July 12, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Caktimi i Allahut

Si ta njoh Zotin? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: Si e njeh Zotin tënd? Përgjigje: Unë e njohë atë përmes shenjave të Tij dhe krijesave të Tij. Prej shenjave të Tij janë nata,...

Atij që Allahu i jep, e do dhe atë që e privon nuk e do, apo…?

Më poshtë është përgjigjia e pyetjes madhore që lind here pas here: “Atij që Allahu i jep e do, dhe atë që e privon nuk...

Pse shkelësit e së shtunës u dënuan pikërisht me shndërrim të krijimit?

Pse shkelësit e së shtunës u dënuan pikërisht me shndërrim të krijimit? Beni Israilët janë të njohur edhe për gjynahe të tjera si ngrënia e...

Gruaja ime është autike por më xhelozon shumë, nuk kemi fëmijë por jemi të kënaqur dhe e duam njëri- tjetrin, vetëm një këshillë  për...

Pyetje:  Gruaja ime është autike por më xhelozon shumë, nuk kemi fëmijë por jemi të kënaqur dhe e duam njëri- tjetrin, vetëm një këshillë ...

Ku duhet ta gjej ngushllimin ai që i është bërë zullum?!

Ngushëllimi i atij që i është bërë zullum Allahu i madhëruar thotë në Kuran: “Mos mendo kurrsesi që Allahu nuk e vëren atë që bëjnë zullumqarët!...

Si familje jemi fetarë dhe mundohemi të punojmë vetëm me hallall, por goditemi me sprova të rënda, një këshillë të lutem?

Pyetje: Si familje jemi fetarë dhe mundohemi të punojmë vetëm me hallall, por goditemi me sprova të rënda, një këshillë të lutem? Përgjigje: Edhe nëse...

Fetvatë e Pejgamberit salAllahu alejhi ue selem për çështjet e Akaidit (Besimit Islam) – 1

I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem, është pyetur se a do ta shohin besimtarët Zotin e tyre në Ditën e Gjykimit.Atëherë i...

Cili është dallimi mes kadasë dhe kaderit?!

Të gjithë e dimë dhe kemi dëgjuar se besimi në kadanë dhe kaderin, caktimin e Allahut është prej themelit të fesë, por cka...

Sistemi komunist dhe sistemi demokratik diametralisht të kundërta

Pyetje: Pse në kohën e komunizmit nuk kishte degjenerime (vrasje, vjedhje, narkomani) si sot në demokraci? Përgjigje: Gjërat në jetë kanë ndryshuar aq shumë gjatë...

A ka ndonjë lutje specifike për të mbrojtur nga vdekjet e papritura?

Pyetja: A ka ndonjë lutje që do t’ju mbrojë nga një vdekje e papritur? Cila është ajo? *** Përgjigjja:  Falënderimi i takon Allahut. Së pari: Vdekja e papritur është një...

Të fundit