20.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Caktimi i Allahut

Si të përballohet mërzia për familjarin e vdekur?

Mërzia e gjatë për familjarin e vdekur Duhet të bësh durim. Durimi është obligativ në këtë rast. Ndërsa mërzia nuk tregon për mosdurim, ngase ajo...

Fjalët ‘sikur të’, ‘po të’, ‘vetëm të kisha’ a lejohen?

Pyetja: Kam dëgjuar një njeri duke thënë: “Nëse do të kishit vepruar ashtu nuk do të kishte ndodhur me ju ajo gjë.” Një tjetër...

Si i humbën popujt gjurmët e profetëve?

Pyetje: Kështu, përderisa popujt kanë pasur lajmëtarët e tyre atëherë si ka mundësi që popujt humbën rrugën e drejtë, madje shumicës së tyre nuk...

CILAVE GJËRA DUHET T’U SHMANGEMI KUR NDËRTOJMË SHTËPI?

PYETJE:Pasiqë me ndihmën e Allahut kemi nijet të ndërtojmë shtëpi, ju lutemi na udhëzoni krejt çka duhet të bëjmë në lidhje me këtë, në...

 A e dinë melaiket nijetin e robit kur mendon diçka, apo kur vendos për të kryer një vepër?

  Përgjigje: Allahu i madhëruar në Kuran thotë: “Ne e kemi krijuar njeriun dhe e dimë mire ç’i pëshpërit atij vetja e tij. Ne jemi më...

A mundet të bashkekzistojë pastërtia e një besimi përkrah një ambienti të ndotur afetar?

Natyrshëm teksa isha në një familje, ku për shkak të varfërisë edhe ambienti rrethues i jetës së tyre linte shumë për të dëshiruar, më...

Çka është risku dhe cili është kuptimi i drejt i tij?

Pyetja: Çka është risku? *** Përgjigjja: Allahu i jep risk kujt të dëshiron. Po të pysim shumicën e muslimanëve se çka është risku, do të thoshin: “Të kesh...

A veprojmë çdo gjë sipas caktimit të Allahut?

Pyetja:A është njeriu i lirë në veprimet e veta, apo veprimet tona ndodhin me caktimin e Zotit xh.sh.? *** Përgjigjja: Besimi në caktimin e Allahut, në kader,...

Sipas mësimeve islame, asgjë nuk ndodh pa vullnetin e Allahut. Mirëpo, secili njeri do të thirret në përgjegjësi për atë që e bën. Kjo...

Pyetje: Kam nevojë që të ma sqaroni vullnetin e lirë në islam. Ku fillon dhe ku përfundon vullneti i Zotit e ku përfundon vullneti...

Si ta njoh Zotin? – Pyetje dhe përgjigje nga feja islame

Pyetje: Si e njeh Zotin tënd? Përgjigje: Unë e njohë atë përmes shenjave të Tij dhe krijesave të Tij. Prej shenjave të Tij janë nata,...

Të fundit