22 C
Pristina
Saturday, May 25, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Abdesi

Bora a është e pastër dhe a mund të merret abdes me borë?

Përgjigje: Çdo reshje nga qielli është e pastër dhe mund të përdoret për abdes. Allahu i Madhëruar ka thënë: “…dhe Ne lëshuam prej qiellit ujë të...

Dhikri para dhe pas abdesit

DHIKRI PARA SE TË MARRËSH ABDESبِسْمِ اللَّهِ.Bismil-lãh.(Me emrin e Allahut).   DHIKRI PAS MBARIMIT TË ABDESITأَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ وَأَشْهَدُ...

Si duhet të pastrohet dhe të marr abdes i sëmuri?!

1. Është detyrë për personin e sëmurë që të pastrohet me ujë dhe të marrë abdes prej papastërtisë së vogël (ujit të hollë dhe...

A pranohet gusli nëse jam larë dhe nuk kam bërë nijet?

Nëse njeriu lahet dhe pastrohet, por nuk e bën nijet për gusël, gusli i tij nuk pranohet. Ngase gusli është ibadet dhe para tij...

Si duhet të merr abdes apo gusl një person që ka plagë në trupin e tij?

Pyetje: Nëse një person është i plagosur në një prej gjymtyrëve të trupit të tij, a duhet të merr abdesin e plotë dhe pastaj...

Kam shumë vesvese në abdes e namaz, në leximin e sures Fatiha në namaz, më duket se kam gabuar?

Pyetje: Kam shumë vesvese në abdes e namaz, në leximin e sures Fatiha në namaz, më duket se kam gabuar, se nuk i kam...

A pranohet abdesi nëse përdorim borë në vend të ujit?

Pyetja: Kam dëgjuar se abdesi është i plotë dhe i vlefshëm me përshkimin e borës në pjesët e trupit në vend të ujit. A është...

Gjatë abdestit, a duhet të mirret ujë i ri për veshët?

Përgjigje: Nuk duhet të mirret ujë i ri për veshët, bile sipas mendimit të vërtetë edhe nuk është e pëlqyeshme. E kjo, ngase të...

Cilat janë gjërat që e prishin abdesin?!

Shejkh-ul-Islam dhe imam Muhammed bin Abdil-Uehab -rahimehullah- ka thënë: Gjërat që e prishin abdesin janë tetë: 1 – Çdo gjë që del nga organet gjenitale dhe...

A e prish gjumi i lehtë abdesin?

Pyetje: Dua një sqarim rreth prishjes së abdesit, këtu në përgjigje e lexova se prishet abdesi vetem nëse ke bërë gjumë të thellë, ndërsa...

Të fundit