20.4 C
Pristina
Thursday, June 20, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Abdesi

Abdesi mbi gjymtyrën e këputur

Pyetje: Dikush ka këputur këmbën dhe pyet rreth abdesit. A e kam detyrë larjen e kësaj gjymtyre gjatë abdesit?  Përgjigje: Në varësi të masës së dëmtuar dhe...

A mundem të lexoj Kuran, pa shami dhe pa abdes?

Pyetja: A është e lejuar për femrën që të lexojë Kur´an pa shami dhe pa abdest? *** Përgjigjja: Vënia e shamisë për femrën, gjegjësisht mbulesa e tërë trupit...

Posaçërisht për femrat – Njohuri që duhet të dij çdo femër mbi menstruacionet

Menstruacionet Në arabisht, fjala hajz, do të thotë “rrjedhje”. Këtu, kjo fjalë i referohet rrjedhjes së gjakut gjatë menstruacioneve (gjendje shëndetësore e gruas) dhe jo...

E vjella, a konsiderohet papastërti?

E vjella, a konsiderohet papastërti? Komisioni i përhershëm i fetvave, thotë: “E vjella, konsiderohet e papastërt, qoftë nëse del prej fëmijës apo të rriturit, sepse...

Gjykimi për atë që e preket nga qeni apo qe i preken rrobat e tij!

Pyetësi thotë: Qeni i ruajtjes së të mbjellave (kopshtit), Allahu ju nderoftë, kur i hedh ushqim ndonjëherë me prekë, madje mi prekë edhe rrobat e...

Uji që rrjedh nga shtatzëna para lindjes a llogaritet kjo prej lehonisë?!

Uji që rrjedh nga shtatzëna para lindjes!* Pyetja:Allahu ju begatoftë, dëgjuesja me emrin Hassah E. E. nga Rijadi, është grua prandaj edhe thotë: “Para...

Kështu largohen vesveset lidhur me abdesin dhe namazin

Pyetje: Më ndodhin disa dyshim në lidhje me pastërtinë dhe namazin, kështu që unë kërkojë këshilla lidhur me këtë? Përgjigje: Motra ime, vesveset lidhur me pastërtinë...

Është falur, por kishte harruar se ishte pa abdes!

Pyetja: Kam harruar se nuk kam pasur abdes dhe jam falur. Pasi që mbarova namazin, kujtova se nuk kisha abdes. A duhet ta përsëris...

Koha e gjatë në banjë shkakton vesvese

Pyetje: Ai që kalon kohë të gjatë në banjë duke u pastruar më shumë sesa është e nevojshme, a është ky veprim i ndaluar...

VJELLJA A E PRISH ABDESIN?

Vjellja a e prish abdesin?Duke u bazuar në argumentet e Kuranit dhe Sunetit janë ndarë dijetarët në disa mendime të ndryshme rreth kësaj çështje. Mendimi...

Të fundit