25.1 C
Pristina
Saturday, June 15, 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Abdesi

Cilat janë gjërat që e prishin abdesin?!

Shejkh-ul-Islam dhe imam Muhammed bin Abdil-Uehab -rahimehullah- ka thënë: Gjërat që e prishin abdesin janë tetë: 1 – Çdo gjë që del nga organet gjenitale dhe...

A e prish gjumi i lehtë abdesin?

Pyetje: Dua një sqarim rreth prishjes së abdesit, këtu në përgjigje e lexova se prishet abdesi vetem nëse ke bërë gjumë të thellë, ndërsa...

Dhimbjet menstruale para perëndimit të diellit

Pyetje: A është agjërimi i gruas i saktë apo duhet ajo ta kompensojë atë nëse ajo e ndjen se do t’i vijnë menstruacionet ose...

Ndërprerja e menstruacioneve dhe rikthimi i tyre brenda periudhës së zakonshme

Pyetje: Gruaja ime kishte menstruacione për dy ditë, në ditën e tretë iu ndërprenë dhe ne kishim marrëdhënie intime pikërisht në atë ditë. Mirëpo,...

Nëse njeriu ka nevoja fiziologjike, mirëpo ka frikë se do t’i ikë namazi me xhemat…?

Pyetje: Nëse njeriu ka nevoja fiziologjike, mirëpo ka frikë se do t’i ikë namazi me xhemat, a le të falet duke e mbajtur nevojën...

Si falet personi i cili ka rrjedhje të vazhdueshme të urinës?

Pyetje: “Unë vuaj nga rrjedhja e vazhdueshme e urinës. Ju lutem ma sqaroni vlefshmërinë e namazit në këtë gjendje! A është e nevojshme për...

Çfarë duhet të veprojë personi të cilit i dalin gazra vazhdimisht?

Pyetje: ”Allahu iu dhëntë mirësi! Thotë; Çfarë duhet të veprojë një person të cilit vazhdimisht i dalin gazra?” Përgjigje: ”Nëse ai nuk mund t`i mbajë...

Nëna thotë: “Nuk mund të falem sepse nuk mund ta kontrolloj urinën”. Si e këshilloni?

Kjo është vesvese, cytje e shejtanit që ia bën asaj. Shejtani përmes kësaj gjëje e ka gjetur një mënyrë që ta pengojë për faljen...

Kam shumë vesvese në abdes e namaz andaj si t’i largoj?!

Pyetje: Kam shumë vesvese në abdes e namaz, në leximin e sures Fatiha në namaz, më duket se kam gabuar, se nuk i kam...

A e prishë agjërimin rrjedhja e gjakut prej hundëve?

Pyetje: A e prishë agjërimin gjakderdhja nga hundet? Përgjigje: Rrjedhja e gjakut prej hundëve nuk e prishë agjërimin. Allahu e di më së miri. Hoxhë Omer Bajrami The post...

Të fundit