7.8 C
Pristina
Thursday, September 23, 2021

SHBA – Drejt shkollave me gjini të ndara

Më të lexuarat

Pasi që shkollat e përgjithshme janë me numër të madh në Amerikë, rruga më e mirë për shkollim më të mirë është ndarja e gjinive. Kjo gjendje i pëlqen Kristel Bedraza e cila ka 13 vjet, e cila gjithashtu thotë se nuk do ti mungojnë djemtë kur do të vijon shkollën Irmara Angel, e cila është shkolla e parë vetëm për vajza në Dallas, e cila është njëra prej shumë shkollave në shtim e sipër anembanë shtetit dhe në nivel nacional.

Kristela thot se djemt janë ata që zakonisht e dekoncentrojnë vëmendjen e klasës edhe ata e luajnë rolin e cirkut, andaj në mungesë të djemve ata do të jenë më të afta për koncentrim dhe vëmendje gjatë shkollimit.

Së paku do të hapen dhjetë shkolla të papërziera mes gjinive në këtë vit në shtetin Teksas, Ohajo, Pensilvani, Njujork, Karolinë Jugore.

Ata që i përkrahin këto shkolla janë të mendimit se ndarja e gjinive në shkolla e përmirëson arsimin duke e pakësuar presionin e rivalit që mund të shpien në sjellje të keqe, duke ia shtuar kësaj edhe mosrespektimin e vetvetes tek vajzat.

Xhon Keri, Xhorxh Bushi, Senior Xhorxh Bushi, Al Gore, të gjithë këta kanë vijuar shkollimin në shkolla me gjini të ndara, e kjo nuk ka ndodhur rastësisht, sipas dr. Leonard Saks, i cili është mjek dhe psikolog më Mirilend. Ky njeri ka themeluar edhe organizatë jofitimprurëse që thërret në arsim me gjini të papërziera, i cili duke sqaruar e shtoi edhe këtë:

“Ne besojmë se arsimi me gjini të papërziera i stimulon edhe vajzat edhe djemtë me backgrounde të ndryshme shoqërore që të japin suksese”.

Marrë nga: Newsday.com

Përktheu: B. H. 

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit