20.3 C
Pristina
Friday, March 24, 2023

Sa minuta pas imsakut duhet të falet sabahu?

Më të lexuarat

Pyetja:

Sa minuta pas imsakut duhet të falet sabahu dhe a vlen njësoj në gjitha vendet kjo?

***

Përgjigjja:

Në fakt në parim mes imsakut dhe kohës së sabahut ka kohë shumë të shkurtër, përfundon imsaku dhe hyn sabahu. Pejgamberi saws kur e ka përfundu imsakun pak më vonë e ka falur sabahun, dhe kanë thënë sa për të lexuar 35 ajete kuranore e që i bie diku rreth 5 apo 10 minuta.

Por kjo dallon nga vendi në vend dhe shikohet në secilin vend vex e vex. Nuk bën të bazohen ata që gjenden në Gjermani me kohën tonë në Kosovë, apo ata që gjenden në Amerikë apo në ndonjë vend tjetër të botës. Secili shtet/vend i ka specifikat e tija.

Dr. Shefqet Krasniqi

Burimi

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit