6.9 C
Pristina
Monday, December 5, 2022

Risa e LG: ekrani i shtrirë me rezolucion të lartë

Më të lexuarat

Ngjitet lehtësisht në sipërfaqe të lakuar si lëkura, veshje, mobilje, makina dhe aeroplanë

Kompania LG Display prezantoi ekranin e parë me rezolucion të lartë që mund të shtrihet nga 12 në 14 inç dhe anasjelltas pa asnjë dëmtim.

“Ky ekran i shtrirë është i pari në industri që arrin shtrirje 20 për qind, rezolucion 100 piksele për inç. Për më tepër, fleksibiliteti, qëndrueshmëria dhe besueshmëria e tij e lartë rrisin potencialin e tij për komercializim”, tha LG Display.

Ky lloj ekrani një ditë mund të përdoret në materiale për sipërfaqe të pabarabarta si veshje dhe pajisje portative dhe të përdoret për të shfaqur mesazhe, p.sh. në uniformat e ekipeve të shpëtimit. Ekranet e shtrirë ose ekranet me formë të lirë mund të tërhiqen, të përkulen dhe të përdredhen, sipas faqes zyrtare të kompanisë.

Ekranet e shtrirë përfaqësojnë një hap përpara në krahasim me ekranet fleksibël të përdorur nga telefonat celularë si Galaxy Fold i Samsung, i cili në fakt mund të paloset dhe përkulet, por jo të shtrihet.

Potenciali i ri i ekranit

Në mënyrë që ekrani të jetë i shtrirë, LG Display e ka bërë materialin bazë nga silikoni, i cili përdoret edhe në prodhimin e lenteve të kontaktit. Gjithashtu, përmban mikroLED më pak se 40 mikrometra si burim drite, gjë që mundëson rezolucion të lartë dhe qëndrueshmëri. Gjithashtu, qarqet në formë pranvere u përdorën për të lejuar lakimin dhe palosjen.

 “Teknologjia e ekraneve të shtrirë përfaqëson një revolucion dhe ofron një nivel të ri shkathtësie për skenarë të ndryshëm të përditshëm. E lidhur lehtësisht me sipërfaqet e lakuara si lëkura, veshjet, mobiljet, makinat dhe avionët, kjo risi unike zgjeron potencialin e ekraneve në industri të ndryshme duke përfshirë modën, pajisjet e veshura, lëvizshmërinë dhe lojërat”, tha kompania në një deklaratë. /tesheshi.com/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit