26.8 C
Pristina
Wednesday, July 24, 2024

Raporti vjetor “Global 500” i Brand Finance vlerëson markat më të mira në botë, bazuar në disa faktorë

Më të lexuarat

Raporti vjetor “Global 500” i Brand Finance vlerëson markat më të mira në botë bazuar në disa faktorë, si fuqia e markës, ekuiteti i markës dhe performanca e përgjithshme financiare e kompanisë.

Këtë vit, raporti i Brand Finance ka zbuluar disa ndryshime interesante në renditjen e markave më të forta dhe më të vlefshme në botë.10-TikTok

TikTok, rrjeti social kinez i lançuar në shtator 2014 ka pësuar rritje të pabesueshme vitet e fundit.

9-Tesla

Tesla një kompani shumëkombëshe amerikane e specializuar në prodhimin e makinave elektrike, paneleve fotovoltaike dhe sistemeve të ruajtjes së energjisë.

7-ICBC (Banka Industriale dhe Tregtare e Kinës Limited)

Në vendin e shtatë është ICBC, një bankë kineze, aksioneri kryesor i së cilës është shteti: e matur me totalin e aktiveve, është banka më e madhe në botë.

6-Samsung

Samsung, një kompani shumëkombëshe koreano-jugore, një nga prodhuesit kryesorë në botë në sektorin e elektronikës së konsumit dhe pajisjeve elektronike.

5-Walmart

Walmart, zinxhiri më i madh në botë në kanalin e shitjes me pakicë në shkallë të gjerë.

4-Microsoft

Microsoft, një kompani shumëkombëshe amerikane IT, një nga më të rëndësishmet në botë në këtë sektor, si dhe një nga prodhuesit më të mëdhenj të softuerëve në botë për nga të ardhurat dhe gjithashtu një nga kompanitë më të mëdha për nga aksionet.

3-Google

Google LLC është një kompani IT në SHBA që ofron shërbime në internet midis sasisë së madhe të produkteve ose shërbimeve të ofruara gjejmë motorin e kërkimit Google, sistemin operativ Android, sistemin operativ Chrome OS dhe shërbime ueb si YouTube, Gmail, Play Store, Google Maps dhe shumë të tjera. Është një nga kompanitë më të mëdha kompjuterike amerikane, si dhe një nga kompanitë më të mëdha globalisht me aksione prej më shumë se një trilion dollarë

2-Apple

Apple Inc., një kompani shumëkombëshe amerikane që prodhon sisteme operative, smartfonë, kompjuterë dhe pajisje multimediale. Konsiderohet si një nga kompanitë e teknologjisë Big Tech, së bashku me Amazon, Google, IBM dhe Meta.

1-Amazon

Amazon.com, Inc. një kompani amerikane e tregtisë elektronike. Është kompania më e madhe e internetit në botë. Ky rezultat është i jashtëzakonshëm sidomos duke pasur parasysh rënien e vlerës së markës Amazon. Amazon ishte më parë marka më e vlefshme në botë nga 2018 deri në 2020 citon stylemania.

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit