Raporti i OKB:Nga drogat në vit vdesin 200 mijë persona

0
42

Në raportin më të ri të Organizatës së Kombeve të Bashkuara thuhet se nga përdorimi i drogave vdesin afro 200 mijë persona në vit.

Gjithashtu, vlerësohet se 27 milionë njerëz në mbarë botën janë përdorues problematikë të drogave.

Sipas raportit të përgatitur nga Zyra për Droga dhe Krim të Kombeve të Bashkuara, kanabisi mbetet droga më e përdorur nga 224 milionë shfrytëzues në mbarë botën.

Afro 230 milionë njerëz, që paraqet 5% të popullatës botërore, të paktën njëherë i kanë përdorë drogat ilegale në vitin 2010.

Afganistani mbetet prodhuesi më i madh i drogave në botë.|ora-news.com|kohaislame