21.7 C
Pristina
Friday, July 1, 2022

Porosia më e shkurtër dhe më madhështore

Më të lexuarat

Porosia më e shkurtër dhe më madhështore:
﴿احْفَظْ اللَّهَ يَحْفَظْكَ﴾
(Ruaje Allahun, Allahu të ruan ty)

– Allahu e ruan robin e Tij atëherë kur ai ruan kufijtë dhe sheriatin e Allahut duke zbatuar urdhërat dhe duke u larguar prej ndalesave.
– Allahu te ruan nё dy forma, nëse ti e ruan Allahun dhe fenë e Tij:
a) Tё ruan nё fe duke te mbrojtur nga devijimet dhe duke shtuar udhezimin tёnd.
b) Ti ruan mirësitë që t’i ka dhuruar: shëndetin, fëmijët, pasurinë… , etj.

@AdelinaKucana

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit