12.8 C
Pristina
Saturday, April 20, 2024

Një video të pabesueshme: deri ku shkon Inteligjenca Artificiale…

Më të lexuarat

Produktet e reja të OpenAI të prezantuara së fundi

Imazhet e krijuara nga inteligjenca artificiale së shpejti mund të duken shumë më realiste. Të enjten, më 16 shkurt, kompania OpenAI, e cila është edhe pas ChatGPT, i prezantoi botës një mjet të ri të quajtur SORA, i cili mund të gjenerojë video tepër realiste bazuar në një pyetje, domethënë një komandë (prompt) të futur nga përdoruesi.

Me këtë rast, duhet mbajtur mend se inteligjenca artificiale gjeneruese, e vetmja që ekziston sot, është plotësisht e paaftë për ndonjë detyrë autonome pa udhëzime nga njerëzit dhe të dhënat që i ushqejnë ata. Është një mjet i vlefshëm, por gjithsesi vetëm një mjet.

Videot e krijuara nga SORA mund të zgjasin deri në një minutë dhe përbëhen nga “skena komplekse me karaktere të shumta, lloje specifike lëvizjesh dhe detaje të sakta“, tha kompania. Përveç tekstit, SORA gjithashtu mund të gjenerojë video nga fotot dhe “zgjat” videot ekzistuese, shtjellon kompania kaliforniane OpenAI.

Produkti fillimisht është i disponueshëm vetëm për të ashtuquajturat “skuadra të kuqe” (ekspertët e kompanisë të ngarkuar me luftimin e dezinformatave, gjuhës së urrejtjes dhe asaj që kompania e quan “paragjykim”) të cilët tashmë po punojnë me OpenAI për të përmirësuar sigurinë e produktit. Një numër i caktuar artistësh pamor, stilistësh dhe kineastësh janë gjithashtu duke punuar në program në mënyrë që kompania të marrë informacionin mbi të cilin do të pushojë SORA.

Dje, OpenAI ndau tashmë disa shembuj që demonstrojnë fuqinë e modelit të ri të inteligjencës artificiale. Pra, ne mund të shohim një video të grave në një rrugë të Tokios të larë me drita neoni, një vigan që galopon nëpër dëborë, një përbindësh vizatimor i gjunjëzuar me kuriozitet para një qiriu që shkrihet, një riprodhim i Perëndimit të Egër amerikan…

Besohet se modeli i përshkruar i AI mund të ketë një ndikim kryesisht në tregjet e argëtimit dixhital.

Kompania gjithashtu pranoi dobësitë aktuale të mjetit të ri, duke përfshirë keqfunksionimet gjatë “simulimit të skenave komplekse të veprimit” dhe mungesën e të kuptuarit të “shkakut dhe efektit” – për shembull; një biskotë që mbetet ende e plotë pasi dikush e kafshon. /tesheshi.com/

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit