26.8 C
Pristina
Wednesday, July 24, 2024

NËNA E POROSIT DHE E KËSHILLON TË BIRIN!!

Më të lexuarat

Biri im i shtrenjtë..

Një ditë prej ditëve, do të më shohësh si plakë, dhe sjelljet e mia, nuk do të jenë më si më parë. Të lutem, më jep pak nga koha e jote dhe nga durimi yt që të më kuptosh!

Kur të më dridhen duart dhe të më bie ushqimi mbi gjoks, dhe kur nuk do të kem më fuqi t’i veshi rrobat e mia, bëhu i durueshëm me mua, dhe rikujtoji ato vite që i kalova duke ta mësuar atë që sot unë nuk mundem ta veproj më!

Kur rrobat të më bëhen pis dhe nuk do të më vjen më era e mirë, rikujtoji momentet e fëmijërisë, kur shumë herë tentoja që të pastroj dhe të dukesh i bukur dhe me erë të mirë.

Mos e qesh me mua kur e sheh se nuk i kuptoj dhe nuk i di gjërat që i posedon gjenerata jote, por bëhu syri dhe truri im që t’i arrij gjërat që më ikën!

Unë të edukova dhe unë isha ajo që të mësova si ta ballafaqosh jetën, e tash si vjen dhe më thua se kjo duhet e kjo nuk duhet?!

Mos u bezdis nga memoria ime e dobët dhe fjalët e mia që dalin me vështirësi kur flas me ty, ngase lumturia ime nga të folurit me ty, tani është vetëm se të jem me ty!

Kur këmbët nuk do të më mbajmë më dhe do të kërkoj prej teje të më dërgosh deri ndonjë vend, bëhu i butë me mua, dhe rikujto se kur ishe i vogël të kapsha për dore dhe të mësoja se si të ecish. Mos të vjen turp të më kapish për dore, sepse nesër do të kërkosh që ndokush të kap për dore kur t’i arrish vitet e mia!

Dije se jeta ime është ka fundi dhe për këtë arsye qëndro me mua dhe mos u bën kundër mua!

Kur të kujtohet diçka nga gabimet e mia, dije se unë nuk kam pasur për qëllim përveç se të mirën tënde, dhe ajo më e mira që mundesh ta veprosh tani është të m’i falësh gabimet e mia dhe t’i mbulosh të metat e mia!

Të qeshurit tënd dhe buzëqeshja jote ende vazhdojnë të më gëzojnë, për këtë arsye mos me privo nga shoqërimi yt!

Isha me ty kur linde dhe qëndro tani me mua kur të vdes!

O Zot, mëshiroji gjitha nënat e muslimanëve!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

- Advertisement -spot_img

Më tepër

Të fundit